По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие
Коментари Харесай

НСИ: Разходите за труд нарастват през третото тримесечие с 10%

По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на 2019 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10% по отношение на същото тримесечие на миналата година, като това съставлява леко закъснение на темпото на напредък от 11.3%, регистрирано през предното тримесечие.
Увеличаването на разноските за труд в промишлеността е с 8.3%, в бранша на услугите - с 10.5% и в строителството - с 10.1 на 100, откакто през второто тримесечие разноските за труд в обособените браншове се покачиха надлежно с 9.5%, с 11.7% и с 10.3 на 100.
По стопански действия през интервала юли - септември 2019 година най-голям растеж на общите разноски за труд в България по отношение на същия интервал на 2018-а година е регистриран в икономическите браншове "Операции с недвижими парцели " - с цели 15%, в "Други действия " - с 14% и в "Образование " - с 12.8% на 100.
В същото време разноските за заплащане за един отработен час /разходите за заплати/ през третото тримесечие на годината се усилват с 9.7% след напредък с 11.3% през второто тримесечие, а другите разноски /извън тези за възнаграждения/ - с 11.2% след тяхно покачване с 11.9% през предходните три месеца.
По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на третото тримесечие на 2018-а година варират от покачване с цели 15.1% за бранш "Други действия " до нарастване с едвам 2.2% за "Добивна индустрия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР