По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие
Коментари Харесай

Разходите на работодателите нарастват

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2017 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10.1% по отношение на първото тримесечие на 2016 година. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ). Увеличението в промишлеността е с 10.5%, в услугите - с 10.6%, и в строителството - с 5.8%.

По стопански действия през първото тримесечие на 2017 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Операции с недвижими имоти” - с 15.2%, „ Професионални действия и научни изследвания” - с 13.3%, „ Търговия; ремонт на коли и мотоциклети” и „ Доставяне на води; канализационни услуги, ръководство на боклуци и възстановяване” - по 12.3%. Най-нисък растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове „ Хотелиерство и ресторантьорство” - с 1.6%, „ Култура, спорт и развлечения” - с 3.8%, и „ Строителство” - с 5.8%.

През първото тримесечие на 2017 година по отношение на първото тримесечие на 2016 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 9.9%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 11.2%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 1.4% за „ Хотелиерство и ресторантьорство” до 15.4% за „ Операции с недвижими имоти”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР