По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие
Коментари Харесай

Общите разходи на работодателите нарастват с 6.8%

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2018 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.8% по отношение на първото тримесечие на 2017 година. Увеличението в промишлеността е с 9.3%, в услугите - с 4.5%, и в строителството - със 7.8%, оповестиха от института.
По стопански действия през първото тримесечие на 2018 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Добивна индустрия “ - с 12.2%, „ Преработваща индустрия “ - с 10.4%, и „ Образование “ - с 10.3%. Намаление на общите разноски за труд е записано в икономическите браншове „ Операции с недвижими парцели “ - с 4.2%, и „ Търговия; ремонт на коли и мотоциклети “ - с 0.4%.
През първото тримесечие на 2018 година по отношение на първото тримесечие на 2017 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 6.3%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 9.0%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 13.7% за „ Добивна индустрия “ до (-5.3%) за „ Операции с недвижими парцели “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР