По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

Фирмите дали 12% повече пари за заплати в края на 2019 г.


По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2019 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 11.9% по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година. Увеличението в промишлеността е с 10.5%, в услугите - с 11.5%, и в строителството - с 14.5%.

По стопански действия през четвъртото тримесечие на 2019 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Операции с недвижими парцели “ - с 19.6%, „ Други действия “ и „ Образование “ - по 16.7%.

През четвъртото тримесечие на 2019 година по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 11.7%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 12.9%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 19.3% за „ Операции с недвижими парцели “ до 4.0% за „ Добивна индустрия “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР