По предварителни данни на Българската народна банка в периода януари-август

...
По предварителни данни на Българската народна банка в периода януари-август
Коментари Харесай

Чуждите инвестиции растат със 196.3 млн. евро до август

По предварителни данни на Българската национална банка в интервала януари-август директните задгранични вложения нарастват със 196.3 млн. евро по отношение на същия интервал на 2018 г.

В края на август задграничните инвестиции са в размер на 603.5 млн. евро, регистрира Централната банка. Статистиката демонстрира, че дяловият капитал е негативен и възлиза на 327 млн. евро. В случая става дума за изтеглени парични и апортни от капитала и запасите на български сдружения, както и заплащанията по покупко-продажби с недвижими парцели в страната. Дяловият капитал е по-нисък с 315 млн. евро от този за януари – август 2018 година.

Нетният поток от вложения на задгранични лица в недвижими парцели е позитивен - в размер на 3.4 млн. евро, при позитивен чист поток от 13.5 млн. евро година по-рано. По страни, максимален дял в вложенията в недвижими парцели имат Русия - 1 млн. евро, Германия - 0.7 млн. евро, Холандия - 0.6 млн. евро и Латвия - 0.6 млн. евро.

При реинвестирането на облагата се вижда негативна стойност в размер на 72.1 млн. евро. В края на август 2018 година е имало позитивна стойност от 120.8 млн. евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР