По предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации

...
По предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации
Коментари Харесай

Предстоят реформи в административното обслужване

По предложение на вицепремиера Томислав Дончев започват едномесечни публични съвещания по план на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за административното обслужване. Проектът има за цел да реформира напълно системата за противоположна връзка от потребителите и стандартите за качество на административната услуга и може да бъде открит на Портала за публични съвещания.
Задължителни за всички администрации стават анкетните изследвания, консултациите със чиновниците, наблюдението по метода " скришен клиент ", както и инспекции по отношение на сигнали, тъжби и медийни изявления.
Във всички администрации се плануват общи стандарти във връзка с достъпността до и в центровете за обслужване, както и при връзка с потребителите. Ще бъдат стандартизирани периодите за отговор на запитвания и потреблението на опростени и лесни за попълване мостри и формуляри.
Измененията в Наредбата за административно обслужване ще дадат опция на администрациите да усъвършенстват качеството на обслужване посредством реализиране и на спомагателни лични стандарти - за местонахождение на центъра за обслужване, обезпечаване на паркинг, онлайн връзка с потребителя, онлайн инспекции на статуса на услугата както и опция за обслужване в извънработно време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР