По предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации

...
По предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации
Коментари Харесай

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

По предложение на вицепремиера Томислав Дончев започват едномесечни публични съвещания по план на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за административното обслужване. Проектът има за цел да реформира напълно системата за противоположна връзка от потребителите и стандартите за качество на административната услуга и може да бъде открит на Портала за публични съвещания.

Задължителни за всички администрации стават анкетните изследвания, консултациите със чиновниците, наблюдението по метода ''таен клиент'', както и инспекции по отношение на сигнали, тъжби и медийни изявления. Във всички администрации се плануват общи стандарти във връзка с достъпността до и в центровете за обслужване, както и при връзка с потребителите. Ще бъдат стандартизирани периодите за отговор на запитвания и потреблението на опростени и лесни за попълване мостри и формуляри.

Измененията в Наредбата за административно обслужване ще дадат опция на администрациите да усъвършенстват качеството на обслужване посредством реализиране и на спомагателни лични стандарти - за местонахождение на центъра за обслужване, обезпечаване на паркинг, онлайн връзка с потребителя, онлайн инспекции на статуса на услугата както и опция за обслужване в извънработно време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР