По предложение на превозвачите от 16 август започва реално тестване

...
По предложение на превозвачите от 16 август започва реално тестване
Коментари Харесай

От 16 август започват 3-месечни тестове на тол системата на терен

По предложение на превозвачите от 16 август стартира действително тестване на тол системата на терен с предоставени от сектора транспортни средства, на които ще бъдат инсталирани бордови устройства. Тестовият интервал ще продължи към три месеца. Така ще се наблюдава придвижването на вътрешния и директния тежкотоварен трафик и на рейсовете в България, които ще заплащат такси за изминато разстояние.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова след извършената през днешния ден среща при министър-председателя Бойко Борисов с представители на транспортния отрасъл за тол системата.

От на следващия ден стартират експертни срещи с представители на браншовите организации. На тях ще бъдат коментирани нови оферти за цените. Обект на диалози ще бъде и обсегът на републиканската пътна мрежа, за която ще се заплащат толтакси. Необходимата за действието на системата инфраструктура ще бъде построена върху 10 800 км от нея. Работна група е направила карта, в която са обозначени тези с нулева ставка, които не са в положително експлоатационно положение. На диалозите ще бъдат коментирани в конкретика цените в обособените категории и обсегът на пътищата, допълват от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР