По предложение на председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова,

...
По предложение на председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова,
Коментари Харесай

Парламентът извика вътрешния министър и директора на ДАНС по случая с ареста за шпионаж

По предложение на ръководителят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова, в Народното събрание ще бъдат извикани ръкодовителят на Държавна организация " Национална сигурност " и вътрешният министър Младен Маринов, с цел да дадат пред депутатите настояща информация за течащото сега произвеждане за шпионаж в интерес на Русия.

Вчера представителите на прокуратурата и правоохранителните органи изнесоха данни за ареста на ръководителя на съдружие " Русофили " Николай Малинов, който е упрекнат в шпионаж, както и за възбраната съветският жител Леонид Решетников да влиза в България. Днес Дариткова изиска на депутатите също да бъде преставена настояща информация по случая.

Народното събрание не гласоподава предлагането, а ръководителят Цвета Караянчева разяснява, че ще осведоми посочените хора да се явят пред Народното събрание. Не се разбра по кое време те ще дойдат пред депутатите.

Филип Попов от левицата изиска в залата да пристигна и министър председателят Бойко Борисов като отговарящ за националната сигурност на България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР