По предложение на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България

...
По предложение на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България
Коментари Харесай

ГЕРБ: Членове и симпатизанти, преболедували Ковид, да даряват кръвна плазма |

По предложение на ръководителя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на партията взе решение да се провежда акция за даряване на кръвна плазма. От ГЕРБ приканват всички свои симпатизанти и членове на локалните структури, на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ, които са преболедували COVID-19 или към момента се лекуват, да бъдат съпричастни и да се включат в акцията, оповестиха от ГЕРБ.  

Партията ще окаже цялостно подпомагане на всеки евентуален донор както за нужните предварителни проби за съществуването на антитела, по този начин и след това за самия акт на даряване на реконвалесцентна плазма. По време на цялата процедура ще се съблюдават прецизно всички противоепидемични ограничения.

„ Сигурен съм, че нашите членове ще откликнат на апела ни. Кръвната плазма може да е животоспасяваща. Нека всеки да помогне с каквото може “, съобщи ръководителят на ГЕРБ по време на днешното онлайн съвещание на Изпълнителната комисия.

Плазмата на хора, които са се излекували от Covid-19, съдържа антитела, които организмът е създал особено против новия ковид. Те се извънредно скъпи, тъй като се свързват с вируса и го отстраняват от организма. Пациентите, които са преболедували Covid-19 с клинични прояви, са по-подходящи донори на реконвалесцентна плазма заради множеството антитела, които съдържат тяхната плазма. Основните условия към кръводарителите са да бъдат на възраст сред 18 и 65 години и да имат телесно тегло над 50 кг. Важно е да са минали не по-малко от 40 дни след последния им позитивен PCR-тест и здравословното им положение да не изисква банкет на медикаменти. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР