По предложение на общинския съветник от групата на социалистите ще

...
По предложение на общинския съветник от групата на социалистите ще
Коментари Харесай

Петко Димитров: Под натиска на граждани и с помощта на БСП беше спасено зелено пространство в район „Сердика“ 

По предложение на общинския консултант от групата на социалистите ще бъдат проведени обществени разисквания за това по какъв начин да се употребява теренът

Под натиска на жители и благодарение на Българска социалистическа партия беше избавено зелено пространство в регион „Сердика“. Това заяви общинският консултант от групата на социалистите в СОС Петко Димитров. „Преди известно време с мен се свързаха жители, живеещи на ул. „Козлодуй“. Те бяха разтревожени от заповед на основния проектант на София, която планува УПИ наоколо до техния блок за жилищно строителство, изясни той. – Въпросното УПИ е приобщено към плана за създаване на нова постройка към съществуващата детска градина. Точно този факт беше разтревожил жителите. На първата ни среща, на която с ръководителя на районната организация на Българска социалистическа партия в „Сердика“ Ленко Петканин се запознахме с проблема, им обещахме съдействие“.

След диалог с кмета на региона инж. Тодор Кръстев и инспекция на процедурите, Петко Димитров провежда нова, този път обща среща и с жителите. „На нея те сложиха въпросите си непосредствено пред кмета на региона и стана ясно, че въпросният имот е предназначен за жилищно строителство още през 80-те години. В момента той към момента си е общински, а живеещите в прилежащия блок имат вещно право на прилагане на този парцел, изясни общинският консултант от Българска социалистическа партия. – На срещата стана ясно, че при правенето на проекта за новата постройка на детската градина в него е попаднало и това УПИ“.

След изразеното неодобрение от жителите, които към този момент имат заведени тъжби в съда, и благодарение на общинския консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров и локалната организация на социалистите районната администрация в „Сердика“ е изпратила молба до основния проектант на София Здравко Здравков за анулация на заповедта.

„Към този миг заповедта е анулирана и в този момент сме в процедура за образуване на обществени разисквания за това какво да се случи с този парцел и по какъв начин той да бъде употребен, разяснява Петко Димитров. – Мое беше предлагането за тези обществени разисквания, защото считам, че точно жителите би трябвало да преценяват дали този имот да остане зелена повърхност или да бъде употребен за детска площадка да вземем за пример. Точно това обсъдихме с жителите и кмета на регион „Сердика“ на последната ни среща, която беше нощес. На нея инж. Кръстев сподели и заповедта на арх. Здравков за анулация на първата му заповед. Сега следва да създадем обществените разисквания с жителите от региона и тогава да преценим какви дейности да предприемаме“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР