По предложение на националния щаб бе прието решение, което дава

...
По предложение на националния щаб бе прието решение, което дава
Коментари Харесай

Хуманитарната програма за настаняване на украински бежанци ще бъде отворена и за хотелите

По предложение на националния щаб бе признато решение, което дава опция освен на ведомствените бази, само че и на местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател, да вземат участие в новата филантропична стратегия за настаняване на лица с краткотрайна протекция.

„ След като получихме стотици позвънявания и публични писма, редица молби и въпроси. След като бяха снимани десетки репортажи и дадени многочислени изявленията от хотелиери, мога решително да заявя: филантропичната стратегия за настаняване на хора с краткотрайна протекция в хотелите бе извънредно сполучлива! Тази мярка освен подсигури заслон на десетки хиляди майки с деца, само че и се оказа скъпа финансова поддръжка за редица български бизнеси, които бяха тежко наранени от коронавирус рецесията “, се споделя в особено видеообръщение на вицепремиерът по дейно ръководство.

Новата стратегия, създадена от оперативната координационна група, планува 15 лева дневно на човек дневно за нощувка и три хранения.

„ Напълно осъзнаваме, че това значи, че в нея ще могат да се включат най-вече места за настаняване с по-ниска категория, фамилни хотели и къщи за посетители. Според информация в системата на министерство на туризма, потенциалът на местата за настаняване единствено от 1 и 2 звезди възлиза на 175 000 кревати. “, се споделя още в обръщението.

Записването за програмата към този момент е налично и се реализира на телефонния номер на националната телефонна линия – 02 905 5555.

Междувременно към този момент на терен идват анкетьори, които тестват офлайн платформата за събиране на данни от бежанците. На държавния портал - ще бъде оповестена информация, незабавно щом платформата е налична и онлайн. По този метод хората с краткотрайна протекция ще могат и сами да попълнят данните си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР