По предложение на Министерския съвет парламентът прие на първо четене

...
По предложение на Министерския съвет парламентът прие на първо четене
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Наказателния кодекс

По предложение на Министерския съвет Народното събрание одобри на първо четене промени в Наказателния кодекс, с които увеличи санкции за полови похищения над деца.

С тях се планува се да бъде основан състав на закононарушение в случаи на полови похищения, когато е била употребена насила, мощ или опасност за склоняване за полови цели на дете.

Бранимир Балачев от ГЕРБ разяснява, че е очаквал от Министерски съвет да обяснят какъв брой са закононарушенията от този тип, каква е заплахата.

За страдание подобен разбор няма в отчета към измененията, уповавам се, че сред първо и второ четене ще чуе каква е обстановката, с цел да преценим в какъв размер да създадем тези промени, сподели той.

Радомир Чолаков от ГЕРБ разяснява, че се вкарва огромен пакет промени, като депутатите се доверяват на Министерството на правораздаването, само че това не би трябвало да е по този начин.

Той уточни като образец предходна проверка на Наказателен кодекс, импортирана от Министерство на правосъдието, която вместо да се спре контрабандата, е била в употребява на фалшификацията на артикули.

Парламентът не одобри измененията в Народно събрание, импортирани от " Възраждане ". Те бяха ориентирани към усилване на битката с нерегламентирания улов на наедрял и малък дивеч. От партията упорстваха при осъществено бракониерство наказванията да се изравнят с тези за противозаконен дърводобив или наказването да стане затвор не една, а 6 години или санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР