По предложение на лидера Корнелия Нинова Националният съвет на БСП

...
По предложение на лидера Корнелия Нинова Националният съвет на БСП
Коментари Харесай

С кадрови хватки Нинова укрепи властта си в соцпартията

По предложение на водача Корнелия Нинова Националният съвет на Българска социалистическа партия освободи в неделя депутата Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро и усили членовете на бюрото от 15 на 21 души. Събитията на провелия се през вчерашния ден пленум на социалистите могат да се дефинират като интервенция за подсилване позициите на Нинова в оперативното управление посредством вкарване на доверени хора в него. Досега точно този партиен формат създаваше главоболия на лидерката и отхвърляше нейни основни оферти. 

При очевиден избор за освобождението на Жаблянов са дали своят вот над 60 от присъстващите членове на Националния съвет, а срещу са били десетина, оповестиха от „ Позитано “ 20. Като претекстове за отстраняването на някогашния зам.-председател на Народното събрание Нинова посочи „ нарушен отборен принцип, липса на интензивност в идейните полемики, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа “. 

За нови членове на Изпълнителното бюро бяха определени депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, общинският консултант в София Милка Христова, шефът на младежката организация на социалистите Николай Бериевски и Асен Гагаузов, някогашен министър на районното развиване. Кандидатурите са гласувани накуп. 

Председателката е обяснила на пленума, че с увеличението на състава желае да се разшири кръгът на лицата, които взимат значимите партийни решения. Председателят е поискала повече депутати в Изпълнителното бюро, с цел да се усъвършенства връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на локалната власт. 

 

СМЯНА

Заместникът на Нинова Кирил Добрев ще е началник на предизборния щаб за локалните избори, реши по предложение на лидерката пленумът. На предходните избори в тази роля бе Георги Свиленски. Кандидатурата на Добрев е била подкрепена от 78 души, против са били петима, а трима са се въздържали. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР