По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова във Втора

...
По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова във Втора
Коментари Харесай

Разкриват едно отделение за пациенти с COVID-19 във Втора градска болница

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова във Втора градска болница ще бъде разкрито едно поделение за лекуване на заболели от COVID-19, оповестиха от Столична община. Това е станало ясно след диалог сред кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и шефа на столичната СРЗИ доктор Пенчев, прецизираха от общината.

Директорът на Втора градска доцент Узунов е почнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с обособен вход и то ще проработи откакто се подсигурява нужният личен състав.

Изключително съм признателна на лекарите от пулмологичното поделение доктор Халил и доктор Добринка Иванова, които заявиха, че са подготвени да стартират работа. Благодаря и на техните сътрудници, които ще останат да лекуват пациенти, позитивни за COVID-19, е споделила кметът Фандъкова.

Болницата разполага с нужните защитни дрехи и доставките ще продължат. Кметът на София подсигурява и в допълнение финансиране за тези, които ще поемат пациентите с ковид. Отделението ще получи и още един уред за обдишване, който се дава от една от огромните частни лечебни заведения с персоналното подпомагане на проф. Иво Петров.

" Днес в болничното заведение приказвах и с медицинските служащи, които не са съгласни с реогранизацията и чух терзанията им.Те упорстват останалите отделения да продължат да работят по метода, по който са работили до момента. Доколко това е допустимо е въпрос, на който те сами ще си отговорят.

На изказванията на някои лекари, че не са готови да лекуват това заболяване, ще кажа единствено, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб изпрати указания към медицинския личен състав за това какво лекуване се ползва на база опит на китайските им сътрудници.

" Като брачна половинка на доктор знам какво значи лекарската специалност. Знам риска за фамилията, за околните, за дните неявяване от у дома. За това не си квалифициран, това е метод на живот, който приемаш. Да, всички желаеме животът да продължи както досега, само че по тази причина би трябвало да поставим персонални старания. Всеки по отношение на силите и опциите си. Огромно почитание и признателност към всички лекари, сестри, санитари, лаборанти, които се включват на първа линия, поемайки рисковете и неудобствата. На тях сме длъжни да оказваме помощ и да ги поддържаме ", е декларирала още Йорданка Фандъкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР