По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община

...
По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община
Коментари Харесай

Столична община ще плати погребенията на жертвите от Искърското дефиле

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община (СО) ще поеме разноските за погребенията на всички починали в тежката злополука край Своге, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Всички жертви са поданици на Столична община.

Най-много починали – 15 са от софийското село Световрачене, където през днешния ден в църквата " Св. Безсребърници Козма и Дамян " беше отслужена заупокойна молитва за паметта на починалите. На църковната работа участваха кметът Йорданка Фандъкова, кметът на Световрачене Светла Николова и на регион Нови Искър Даниела Райчева.

За възобновяване на потърпевшите се провежда кръводарителска акция. Общинската Първа МБАЛ – София, взаимно с Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и поддръжката на Министерство на здравеопазването провежда кръводарителска акция.

15 тежко потърпевши са настанени в лечебните заведения " Пирогов ", ВМА, " Св. Анна " и " Царица Йоанна ", като някои са с заплаха за живота. Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти за тях е ежедневна. Всеки, който желае да помогне, може да подари кръв в сряда от 10 ч. до 14 ч. в Първа МБАЛ, ет. 1 кабинет 32.

Кръв може да се подари всеки ден и в Националния център по трансфузионна хематология. Работното време там е от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч до 16,30 ч., а в събота и неделя – от 9 ч до 15 ч.

Кръводарителите би трябвало да са клинично здрави, да не са приели медикаменти в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и наложително да носят в себе си документ за идентичност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР