По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община

...
По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община
Коментари Харесай

Фандъкова ще плати погребенията на жертвите от в автобуса-ковчег

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община ще поеме разноските за заравяне на всички починали в тежката злополука край Своге, за които през днешния ден е разгласен Ден на народен печал. Всички жертви са поданици на Столична община, показват от общината.
Извънредна вест за околните на починалите край Своге

Най-много починали – 15 са от софийското село Световрачене, където през днешния ден в църквата " Св. Безсребърници Козма и Дамян " бе отслужена заупокойна молитва за паметта на починалите. На църковната работа участваха кметът Йорданка Фандъкова, кметът на Световрачене Светла Николова и на регион Нови Искър Даниела Райчева.
За възобновяване на потърпевшите се провежда кръводарителска акция. Общинската Първа МБАЛ – София, взаимно с Националния център по трансфузионна хематология /НЦТХ/ и поддръжката на Министерство на здравеопазването провежда кръводарителска акция. 15 тежко потърпевши са настанени в лечебните заведения " Пирогов ", ВМА, " Св. Анна " и " Царица Йоанна ", като някои са с заплаха за живота. Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти за тях е ежедневна.
Всеки, който желае да помогне, може да подари кръв в сряда от 10 ч. до 14 ч. в Първа МБАЛ, ет. 1 кабинет 32. Кръв може да се подари всеки ден и в Националния център по трансфузионна хематология. Работното време там е от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч до 16,30 ч., а в събота и неделя – от 9 ч до 15 ч. Кръводарителите би трябвало да са клинично здрави, да не са приели медикаменти в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и наложително да носят в себе си документ за идентичност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР