По предложение на кмета Иван Портних, подкрепено от местния парламент,

...
По предложение на кмета Иван Портних, подкрепено от местния парламент,
Коментари Харесай

Освободиха от наем до края на извънредното положение бедни варненци, настанени в общински жилища

 По предложение на кмета Иван Портних, подкрепено от локалния парламент, хората, живеещи в общински жилища от фондовете " Резервен “ и " За настаняване чартърен на жители с открити жилищни потребности “, ще бъдат освободени от заплащане на наеми по време на изключителното състояние. 

Другата утвърдена от съветниците мярка по време на съвещанието на Общинския съвет през днешния ден бе да се удължи срокът за заплащане на такса “смет " с 5% отстъпка до 30 юни в това число. Дотогава се усилва и срокът за възнаграждение на дължимите парични приходи от концесионни хонорари за дадените от Община Варна обекти на концесия. 

На днешното съвещание Общинският съвет  даде също единодушието си за увеличение потенциала на публичната столова към Домашния обществен патронаж от 550 на 650 места. Така ще бъдат готови 500 пакета със артикули от първа нужда за хора в неравностойно състояние с приходи до линията на беднотия на член от фамилията.

Прието бе предлагането на кмета Иван Портних за обезпечаване на здравни помощи, в размер на близо 190 000 лева 40 двойки с репродуктивни проблеми пък ще  бъдат подкрепени със средства от общинския инвитро фонд на обща стойност 116 000 лева Други 73 150 лева бяха утвърдени за лекуването на 184 варненци.

С решение на локалния парламент 172 души ще получат еднократна обществена помощ от Община Варна. 12 от тях са от взривения бл. 302 в ж.к. “Владислав Варненчик ", които ще бъдат подкрепени с по 500 лева Опуснатите обществени помощи са на обща стойност 46 500 лева Съветниците гласоподаваха авансово осъществяване на решенията, с цел да може след Великден хората да получат средствата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР