По предложение на главния прокурор Сотир Цацаро заместникът му Пенка

...
По предложение на главния прокурор Сотир Цацаро заместникът му Пенка
Коментари Харесай

Заместник-главният прокурор Пенка Богданова беше освободена

По предложение на основния прокурор Сотир Цацаро заместникът му Пенка Богданова беше освободена и назначена за редови обвинител във Върховната касационна прокуратура. Решението беше взето единомислещо и без диспути от Прокурорската гилдия, написа правният уебсайт lex.bg.

Като претекстове за предлагането си Цацаров е показал зародила липса на старания и опция да работи с административния началник, т.е. с него, по този начин и със заместниците му и незадоволителна степен на комуникативност в границите на управителния екип, което се явява основна спънка за общото разискване и решение на настоящи и съществени задания.

Главният прокурор споделил, че това няма да се отрази отрицателно на работата на останалите му заместници, в противен случай – отговорностите им щели да бъдат отмерено разпределени. По думите му би трябвало да има цялостна връзка сред заместник-главните прокурори и цялостно схващане за екипната работа, което очевидно в тази ситуация не открива.

Той въпреки всичко благодарил на Пенка Богданова за това, което е направила досега. Тя отговаряше за отделите " Аналитичен " и " Досъдебен ".

Богданова беше назначена за заместник-главен прокурор при Върховната касационна прокуратура на 28 януари 2013 година Тя беше първата, която Цацаров уточни за собствен заместител след избора си. До оня миг Богданова беше прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив.

Цацаров няма да предлага заместител на Богданова. Така той остава с четирима заместници: двама при ВКП – Мария Шишкова и Иван Гешев, Ася Петрова, която управлява Върховната административна прокуратура и Борислав Сарафов, който е шеф на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор по следствието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР