По предложение на административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна

...
По предложение на административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Прокурор от Окръжната прокуратура в Добрич с отличие Служебна благодарност“

 По предложение на административния началник на Апелативната прокуратура във Варна основният прокурор награди с отличие " Служебна признателност “ прокурор Свилена Костова от Окръжната прокуратура в Добрич, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Отличието на прокурор Костова е за проявен висок професионализъм като наблюдаващ прокурор по досъдебно произвеждане по случая с изплувалите в морето край Шабла 150 пакета с близо 170 кг кокаин на 9 април предходната година и още 16 пакета с близо 18 кг кокаин в морето край залива " Болата “ и курорта Русалка на 16 април 2019 година Контрабандата на високорисковия опиат в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.

Пакети с кокаин, опаковани по същия метод като откритите по българското Северно Черноморие, изплуваха тогава и край Варна, а част от пратката бе открита край румънските крайбрежия.

Досъдебните производства по трите случая на трафик на кокаин под надзора на окръжните прокуратури във Варна и Добрич са били обединени и по тях е бил регистриран проблем в Евроджъст. Наказателното произвеждане е изпратено на способените румънски управляващи във връзка интернационално следствие на трафик на високорискови наркотични субстанции от еднакъв тип и със сходна опаковка като  част от една и съща пратка, предопределена за румънския пазар.

Така е била разкрита проведена незаконна група, работила на територията на Испания, Бразилия, Сърбия, България и Съединени американски щати за трафик на 3 тона кокаин от Бразилия към Румъния. На съд са били предадени 17 лица от разнообразни националности.

Днес пред целия колектив на Окръжната прокуратура в Добрич апелативният прокурор Владимир Чавдаров връчи оценката на прокурор Свилена Костова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР