По празниците българинът харчи 485 лв. за почивка в чужбина,

...
По празниците българинът харчи 485 лв. за почивка в чужбина,
Коментари Харесай

Чака ни до 11% по-скъпа Коледа

По празниците българинът харчи 485 лева за отмора в чужбина, 275 лв. - у нас

Между 7 и 11 на 100 се чака да нарастне посрещането на коледните и новогодишните празници поради скока на горивата. Това предвижда пред Българска телеграфна агенция шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му, най-вече ще се оскъпят пътувания, които са били по-евтини предходната година, а по-високобюджетните ще запазят цената си. Поскъпването ще е най-голямо за тези, които не са употребили екстрите от 1500 лв. и нагоре за апартамент, а настаняване в двойна стая в тризвезден хотел.

За двата празника се чака общо пътуванията на българите да са към 540 000, от които към 110 000 ще са за чужбина. В България ще посрещнат празниците към 130 000 чужденци.

Повечето от пътуванията по Коледа ще са свързани с посещаване при близки и родственици, до момента в който към Нова година и сред двата празника най-вече ще се търсят балнео, спа и уелнес почивки, културен, градски и исторически туризъм.

Сред другите желания за празнично посрещане ще са курортите, които оферират ски и сноуборд, от тях по-търсени ще са тези, в които има и спа услуги. Ще се търсят и каменни къщи, места, в които се предлага храна на муден огън, фамилни хотели и вили.

Малък дял са хората, които ще посетят за Нова година планински хижи - към 1200 души, сподели Драганов.

И тази година българите, които ще посрещат новогодишните празници в чужбина, ще изберат околните дестинации - Гърция, Македония, Сърбия, Турция и Румъния. Германия, Италия и Испания са най-предпочитани от европейските страни, тъй като там е най-голямата българска диаспора, разяснява Драганов.

За отмора в чужбина по новогодишните празници българинът приблизително ще изхарчи към 485 лв., а в България - към 275 лв.. Чужденците ще похарчат у нас приблизително към 285 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР