По правило превратите в България са неуспешни, освен ако не

...
По правило превратите в България са неуспешни, освен ако не
Коментари Харесай

Толкова много преврати и нито един успешен

По предписание превратите в България са несполучливи, в случай че не са вътрешнопартийни или подкрепени от непозната страна. Затова фенът би трябвало да е изключително недоверчив, когато му сервират следващия сюжет за заличаване на държавната власт, за насилствената ѝ промяна, за целен безпорядък и неустойчивост. Но сценаристите на сходни конспирации комфортно пропущат освен историята, а и обикновената човешка логичност, с цел да сервират порция потрес, бомба, гръмотевица и ексклузивност. Особено преди избори и въобще, когато е нужно.

През последните пет години най-малко за повторно гледаме по какъв начин пред очите ни се разкриват сякаш опити за държавен прелом и радикализация с съществени настоящи лица хора, на които естествен човек не би поверил и кофа с парцал. Но те получават 15-те си минути популярност (а кой знае и какво още) плюс легитимация на най-високо държавно равнище.

Първи опит

Годината е 2014 година Делян Пеевски от дълго време е подал оставка като началник на ДАНС, само че държавното управление на Пламен Орешарски е подложено на сериозен напън, митингите против него не стихват. В Народното събрание е образувана комисия, която изследва по какъв начин някогашният зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров е напуснал поста си. Той подава оставка часове преди прокуратурата да му повдигне обвинявания, които години по-късно се сгромолясват със страшна мощ.

На съвещание на въпросната комисия се появява жителят от Русе Йордан Бонев, станал към този момент прочут с това, че се е срещал с премиера Орешарски и е заклеймявал уличните митинги като финансирани от ГЕРБ. Пред депутатите Бонев декларира, че е ходил в къщата на Бойко Борисов в Банкя, където му били обещани 500 хиляди лева, с цел да радикализира уличното неспокойствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР