По повод запитванията за обществената поръчка, възложена от БАБХ за

...
По повод запитванията за обществената поръчка, възложена от БАБХ за
Коментари Харесай

Какво наложи доставката на препарати за диагностика на чума по дребните преживни животни

По мотив запитванията за публичната поръчка, предоставена от БАБХ за доставка на препарати за диагностика на чумата по дребните преживни животни, ви осведомяваме, че на 2.07.2018г. Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт НДНИВМИ е закупил неголямо количество китове за диагностика от „ Лабор Диагностик “, сдружение, записано по Закона за отговорностите и договорите, което е имало контракт за доставка единствено на два мида от нужните препарати за диагностика. Самото сдружение не е било вписано в регистъра Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт www.ndnivmi.bg. Това оповестиха от БАБХ.

При появяването на заболяването БАБХ не е разполагала с никакви диагностикуми за проучване на заболяването, по тази причина се е наложило незабавно възлагане на социална поръчка за доставка. В същото време лабораториите на БАБХ са работили частично и с диагностикуми, дарени от Европейската комисия, само че в дребни количества.

На въпроса за какво тъкмо тези препарати е трябвало да се доставят, отговаряме, че това са единствените китове за диагностика на Чума по дребните преживни животни, които са регистрирани в Република България. Регистърът е обществен и е обществено наличен на интернет страницата на Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт www.ndnivmi.bg. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската активност в България може да се употребяват единствено регистрирани препарати.

Преди оповестяване на поръчката „ Глобул вижън 2018 “ ЕООД е показала пълномощие от 01.08.2018г. да записва и продава продуктите, предмет на поръчката от IDvet Genetics, Франция, подписано от Филип Поркюе - основен изпълнителен шеф. Именно заради това и БАБХ ги предложения за присъединяване в процедурата. Към тази дата няма друга компания, която да е показала пълномощие за трите кита от този производител.
По отношение на въпросите по кое време е основана компанията, тези отговори би трябвало да бъдат отправени към нейните представители. При осъществена инспекция в Търговския указател БАБХ е се открила, че компанията включва в предмета си на активност „ всички действия и услуги, незабранени от закона “.

Основният претекст е, че „ Глобул вижън 2018 “ ЕООД попада в българския указател и има пълномощие от производителя да продава тези артикули. В атачмънтите пускаме оригиналите на документите, с които са им делегирани правата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР