По повод зачестилото предлагане на т.нар. „бързи тестове“ за диагностициране

...
По повод зачестилото предлагане на т.нар. „бързи тестове“ за диагностициране
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява бързи тестове за COVID-19

По мотив зачестилото предложение на така наречен „ бързи проби “ за диагностициране за допустимо заразяване с ковид, Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на опазването на здравето - по какъв начин Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) реализира надзор при потреблението на въпросните медицински произведения.

Действията на прокуратурата са по отношение на уговорките й по съблюдаване на законността и отбрана на публичния интерес и са свързани с недопускането на вероятни злоупотреби, в това число продажбата на подправени проби за COVID-19.

Според законодателството право да оферират тези произведения имат регистрирани юридически лица. ИАЛ следва да извърши инспекция регистрирани ли са съответните медицински лаборатории и/или здравни заведения, които оферират така наречен „ бързи проби “, както и дали работят със сертифицирани реактиви, съдържащи указания за приложимост и етикет, дали съблюдават вътрешния надзор и дали дават отговор на съответния стандарт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР