По повод зачестилото предлагане на т.нар. „бързи тестове“ за диагностициране

...
По повод зачестилото предлагане на т.нар. „бързи тестове“ за диагностициране
Коментари Харесай

Прокуратурата пита здравния министър за контрола при използването на бързите тестове за COVID-19


По мотив зачестилото предложение на така наречен „ бързи проби “ за диагностициране за допустимо заразяване с ковид, Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на опазването на здравето – по какъв начин Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) реализира надзор при потреблението на въпросните медицински произведения, оповестяват от държавното обвиняване.

Действията на прокуратурата са по отношение на уговорките й по съблюдаване на законността и отбрана на публичния интерес и са свързани с недопускането на вероятни злоупотреби, в това число продажбата на подправени проби за COVID-19.

Според законодателството право да оферират тези произведения имат регистрирани юридически лица. ИАЛ следва да извърши инспекция – регистрирани ли са съответните медицински лаборатории и/или здравни заведения, които оферират така наречен „ бързи проби “, както и дали работят със сертифицирани реактиви, съдържащи указания за приложимост и етикет, дали съблюдават вътрешния надзор и дали дават отговор на съответния стандарт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР