По повод за на правителствени представители до САЩ вицепремиерът заяви,

...
По повод за на правителствени представители до САЩ вицепремиерът заяви,
Коментари Харесай

Мария Габриел не се съгласи с Бойко Борисов за правителствената в...

По мотив за на държавни представители до Съединени американски щати вицепремиерът съобщи, че не вижда за какво би трябвало то да се слага под подозрение. " Важното са наличието и резултатът. Мога единствено да изкажа поддръжката си за всеки, който би съдействал резултатите да се надграждат ", добави Габриел.

 

Критиките от страна на водача на ГЕРБ са, че идното пътешестване на акад. Денков до Съединени американски щати е прекомерно разхищаващо средства.

 

, че е напълно естествено, откакто Борисов като министър-председател е пътувал до Съединени американски щати, това да прави и министър председателят в този момент. " Уверявам ви, че няма да отида на пътешестване, което не си коства по повод наличието на диалозите. Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като подобен ". 

На въпрос, обвързван с в управлението на държавното управление, тя отговори по този начин. " Трябва да има явен механизъм във връзка с номинациите, номинираните да бъдат с безупречни експертни и морални качества. Този развой би трябвало да се форсира ", добави вицепремиерът във връзка предстоящите смени.

 

" Имаме съглашение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде. Външно министерство също ще бъде оценено, желая да видя обективност и признание на обстоятелствата ", настоя Габриел. Тя изрази очакване да бъдат регистрирани напъните за модернизиране на дипломатическата работа. " Искам да видя, че това ще продължи, то е обвързвано с мотивацията на хората от министерството и с това да отстояват целите на външната политика на България ", добави тя.

 

" За мен е значимо България да продължи да бъде призната добре на всички места ", съобщи вицепремиерът Мария Габриел, която взе участие през днешния ден в работно съвещание на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел.

 

По тематиките на днешното съвещание в Брюксел тя означи, че България е извънредно твърда в поддръжката си за Украйна. Вицепремиерът заяви, че нашата страна ще поддържа общите поръчки за муниции.

По нейните думи България поддържа визията, че е време за повече старания за основаване на позитивен дневен ред сред Европейски Съюз и Турция.

 

България остава за решение с две страни, уточни тя във връзка с ситуацията в Близкия изток, Израел и Газа. Обезпокоени сме за протичащото се с организацията на Организация на обединените нации за бежанците, чакаме допустимо най-бързо следствие и вдишване на отговорност, добави Габриел.

 

Африка е стратегически сътрудник за България, би трябвало да имаме разговор с страните от континента. Подкрепям концепцията да се даде по-добра видимост на европейските планове там, има потребност от спомагателни старания, уточни вицепремиерът.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР