По повод възпрепятствания от въоръжена охрана опит на лидера на

...
По повод възпрепятствания от въоръжена охрана опит на лидера на
Коментари Харесай

От НСО не признават те ли охраняват сарая на Дога

По мотив възпрепятствания от въоръжена защита опит на водача на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов и други двама мъже, измежду които общинският консултант на Демократична България в Бургас Димитър Найденов, да дебаркират с лодка на плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при " Росенец ", Actualno.com зададе на НСО и Президенстството следните въпроси:
1. Има ли настоящи чиновници на НСО измежду охранителите, показани на видеото?
2. Ако има такива, за какво не се легитимират?
3. Ще понесат ли наказания за отхвърли да се легитимират и в случай че да - какво?
4. Има ли настоящи чиновници на НСО, които охраняват към този миг обекта?
Отговорът, който получихме по публицистичната поща е следният:
„ В отговор на многочислени запитвания до Националната работа за защита по отношение на случай с жители на крайбрежната линия наоколо до парк „ Росенец “ край Бургас, НСО декларира, че отхвърля да бъде въвличана в политически акции, без значение от техните подбуди.
Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпореждания на Правилника за използване на Закона за НСО, са обществено притежание “.
Администрацията на президента ни отговори по този начин:
„ Информация за дейностите на НСО могат да дадат само от службата. Съгласно Закона за НСО надзор над активността на службата се реализира посредством непрекъсната комисия към Народното събрание. Напомняме, че според същия закон президентът реализира общо управление и надзор върху активността на НСО само посредством назначение на началника на службата след координиране с Министерския съвет и на заместниците му, повишение във висше офицерско звание и одобряване на главните структурни звена и общия цифров състав (чл. 7).
Решението кой да бъде охраняван се взема от комисия, в която вземат участие ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност ", основният секретар на Министерството на вътрешните работи и началникът на НСО (чл.23,ал.2). На процедура дали някой се нуждае от защита взема решение изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които разполагат с информация за застрашеност. НСО извършва предоставените й функционалности по защита “.
Същите въпроси насочваме към Министерство на вътрешните работи и ДАНС, като чакаме навременен отговор.
Припомняме, че въоръжените мъже, които охраняват морския сарай и изгониха Иванов и Найденов, отхвърлиха да се легитимират, без значение че бяха запитани дали са чиновници на НСО. И по думите им, тримата " посетители " са влезнали в " частна благосъстоятелност ". Към тях се причислиха и представители на полицията, които желаеха персоналните им документи. Беше им показан и документ, който потвърждава, че брегът е изключителна благосъстоятелност на страната и българските жители имат право да бъдат на плажа. " Тези неща не се вземат решение тук на камъните. Ще си дадем персоналните карти, като напуснете ", отсече единият от гардовете. Те по този начин и не демонстрираха персоналните си карти пред служителите на реда, до момента в който имаше лъчение онлайн. Видеозапис бе публикуван в обществените мрежи.
Комплексът, употребен от Доган, се намира на нос " Чукалята " и е наоколо до пристанището " Росенец ". Единственият път към плажа до Сараите се охранява и не е позволен за външни лица.
Вижте още детайлности за случая:
Христо Иванов дебаркира при морския сарай на Доган, само че въоръжена защита го изгони (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР