По повод традиционно повишения интерес относно реализирани от Националната служба

...
По повод традиционно повишения интерес относно реализирани от Националната служба
Коментари Харесай

НСО ще продължи да се придържа стриктно към разпоредбите на приложимото законодателство за дейността си

По мотив обичайно покачвания интерес по отношение на осъществени от Националната работа за защита (НСО) функционалности и пълномощия по Закона за НСО, Службата припомня, че наредбите на Закона за отбрана на класифицираната информация лимитират опциите на НСО да дава информация за съответно охранявано лице.

Разгласяването, в това число потвърждението или отрицанието, на обстоятелства и условия по отношение на оперативно изпълняваните отговорности на Службата, в това число посочването на съответни охраняеми лица, ще сложи под изискване спазването и на духа, и на буквата на закона, в чиито обсег попада активността на Националната работа за защита.

Като демонстрира цялостно схващане към обяснимия от позиция на моментния обществен дневен ред интерес, НСО е длъжна да съобщи, че и отсега нататък ще се придържа прецизно към наредбите на използваното законодателство за активността на Националната работа за защита и за отбрана на класифицираната информация.

Националната работа за защита насочва зов към медиите и към жителите да проявят схващане към правилата, към които НСО е призвана по закон да се придържа, в това число съблюдаване на Конституцията, законите и интернационалните контракти, по които Република България е страна; ценене правата и свободите на жителите и тяхното достойнство; политически неутралитет (чл. 3 от Закона за НСО). Без да прави компромис с използването на законодателството Националната работа за защита ще продължи да поставя старания за повече неприкритост, сърдечност и старание в поддръжка на публичната функционалност на медиите и постоянно в полза на сигурността на българските жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР