По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във

...
По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във
Коментари Харесай

Признание и награди за най-активните доброволни кръводарители във Враца

По мотив Световния ден на доброволния и безплатен кръводарител във Враца бяха наградени най-изявените доброволци. Отличията се присъждат за първи път по самодейност на Община Враца и отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „ Христо Ботев “.
Тримата най-активни кръводарители - Динко Динков, Димитър Яков, Румен Цонов бяха наградени с почетен плакет и детска рисунка от кмета Калин Каменов. „ Искам да благодаря на всички Вас, които дарявате, тъй като Вашият жест избавя животи. Дарителството е добродетел, който би трябвало да се възпитава, да се подтиква и да се надгражда. За мен е значимо да се знаят, хората, които оказват помощ и хората с огромни сърца. Благодарим Ви! “ – сподели при връчването на наградите кметът Каменов.

Началникът на отделението по трансфузионна хематология – доктор Яна Апостолова благодари на всички кръводарители за проявената съпричастност и състрадание. „ Днес, Вие сте нашите герои. Вие и вашия безмълвен героизъм, дарявайки парченце от себе си, с цел да спасите някого, който непознавате. Гордеем се с Вас и Вашият образец по великодушие. “ Д-р Апостолова връчи почетни грамоти и детски рисунки на още 11 доброволни кръводарители.

На събитието участваха заместник-кметът Петя Долапчиева, медицински сестри, представители на общинска администрация.
В рамките на програмата присъединяване взеха реализатори от квартет „ Хармония “ към ЦПЛР „ Център за работа с деца “, с началник Маргарита Данаилова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР