По повод Световната седмица, посветена на правилната употреба на антибиотиците,

...
По повод Световната седмица, посветена на правилната употреба на антибиотиците,
Коментари Харесай

НС ще бъде домакин на кръгла маса на тема Антибиотиците: Използвайте отговорно

По мотив Световната седмица, отдадена на вярната приложимост на антибиотиците, Народното събрание ще бъде хазаин на кръгла маса на тематика „ Антибиотиците: Използвайте отговорно “.

Форумът, който е под патронажа на Комисията по опазването на здравето, ще бъде открит на 13 ноември 2019 година в 14.30 часа в зала „ Изток “ на Народното събрание, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание. На кръглата маса ще бъдат разисквани стратегическите цели и ограничения за битка с антимикробната устойчивост, изгодите за България от приемането и използването на Национален проект за деяние против антимикробната устойчивост и от превантивни акции за понижаване болесттите, при които се постанова лекуване с антибиотик. Форумът е проведен от Българското съдружие по новаторска медицина с поддръжката на Офиса на Световната здравна организация за България и Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието, храните и горите и Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Експерт чака завършек на действието на антибиотиците

В кръглата маса ще вземат участие ръководителят на Комисията по опазването на здравето на Народното събрание доктор Даниела Дариткова, програмният управител за надзор на антимикробната устойчивост в СЗО – офис Европа доктор Данило Ло Фо Уонг, ръководителят на Националния център по сигурност на храните към Българска организация за сигурност на храните проф. Христо Даскалов, шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев и основният специалист в Дирекция „ Здравен надзор “ на Министерството на здравеопазването доктор Наталия Спиридонова. На форума са поканени представители на държавните институции, на Световната здравна организация, на съсловните организации в областта на опазването на здравето, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински експерти и специалисти в региона на епидемиологията, инфекциозните заболявания и публичното здраве.

Тъпчат ни с антибиотици поради мръсни болници
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР