По повод стартиране на ловния сезон служители на сектор Контрол

...
По повод стартиране на ловния сезон служители на сектор Контрол
Коментари Харесай

Проверки по повод стартирането на ловния сезон

По мотив пускане на ловния сезон чиновници на бранш „ Контрол на общоопасните средства “ (КОС) в Групово дело „ Национална полиция “ инициира осъществяването на инструктажи на ръководителите на дружинките по места от съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи. Целта е още един път да се припомнят ограниченията за безвредно превозване и боравене с оръжие. " Взети са всички нужни ограничения за естественото протичане на новия ловджийски сезон за локален малък и наедрял дивеч и груповия лов на дива свиня, който бе открит през днешния ден ", твърдят от дирекцията.

От осъществения разбор на специалистите от бранш КОС-ГДНП извежда най-честите аргументи за позволени предходни произшествия. Сред тях са пукотевица по звук или неразбираемо забележима цел, прилагане на сачми с диаметър над шест милиметра по време на колективен лов на дива свиня, погрешно боравене с огнестрелно оръжие – до неговата приложимост, то не следва да е заредено, постоянно би трябвало да е ориентирано в безвредна посока и да е механически изправно, своеволно овакантяване на позицията, избрана от ръководителя на лова, приложимост на алкохол и упойващи субстанции.

Според систематизираните данни на Групово дело „ Национална полиция “ у нас има близо 130 000 физически лица с позволение за носене на оръжие с ловни цели. По време на миналия ловджийски сезон по време на произшествия на лов са ранени 12 души и са починали трима.  Това е мотивът ГДНП да подсети още един път някои от главните правила за безвредно държание. А точно: участниците в лова наложително да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ослепителен предупредителен цвят; прецизно да се съблюдават разпоредбите за сигурност и противопожарните условия при провеждането на ловните излети; прецизен надзор при преместването на огнестрелното оръжие, което се реализира в затворен транспортен куфар или в калъф с сложено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР