По повод скандала около промяната в проекта за ремонт на

...
По повод скандала около промяната в проекта за ремонт на
Коментари Харесай

“Джи Пи Груп”: Цените на производителите бяха идентични

По мотив абсурда към смяната в плана за ремонт на столичния бул. " Граф Игнатиев " от Джи Пи груп разясниха:

Във връзка със спекулации за цената и избора на материал, изпълняващ функционалността на виброизолационна поставка от вид на структурата “плаваща плоча ”, “Джи Пи Груп ” държи да подчертае, че цените на другите производители при избора им са идентични. Разликата, в случай че има такава, е единствено в интерес на възложителя, без това да окаже въздействие на качествата на осъществявания релсов път.

Предаденият ни механически план имаше очевидни пропуски в целостта си, както и изчезнали решения по част “Конструкции ”, “Геодезия ” и “Отводняване ”.

Той бе изменен след решение на експертен съвет от 29 членове, на който бяха съпоставени двата плана, този на инж. Румен Борисов и предлагането за смяна на “Транс Гео ”.

Възложеният ни материал за полагане - еластомерна поставка за структура вид “плаващи плочи ”, е на водещия европейски производител Pandrol.

Продуктът е нов, не е рециклиран, а суровината, от която е създаден, е получена посредством потвърдена и одобрена технология на компанията. Изборът за тип и дебелина на подложката е изработен на база калкулации на Pandrol, които подсигуряват постигането на индикаторите, заложени от възложителя.

При избора на един производител се подсигурява единна система, като тя към този момент е прилагана в София на релсовия път в кв. “Овча купел ”, където може да се генерират действителни данни за работата.

Считаме, че вложеният материал е най-подходящият и най-устойчивият, предлаган за сходен вид структури. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР