По повод ситуацията с видеоклипа „Две хубави очи“ на Мариана

...
По повод ситуацията с видеоклипа „Две хубави очи“ на Мариана
Коментари Харесай

Продуцент защити Мариана Попова

По мотив обстановката с видеоклипа „ Две хубави очи “ на Мариана Попова и правата за излъчването му, продуцентът на кино лентата „ Дамасцена “ Стоян Христов изпрати декларация до медиите, която „ обяснява случая изрично “.

В нея, в качеството си на единствен продуцент на клипа и на филмовата продукция „ Роза Дамасцена “, Христов заявява следното: „ Всички авторски и сродни права по отношение на музикалния клип „ Две хубави очи “ с употребявани фрагменти в него, снимани от Тошко Анастасов, нает за кино продукция „ Роза Дамасцена “, са съответно уредени и трансферирани на „ Филмова къща Дамасцена “ ЕООД, чиито представител съм аз. Приемам, че всяка рекламация по отношение на излъчването на клипа може да бъде отнесена към „ Филмова къща Дамасцена “ ЕООД като продуцент на музикалния клип... “.

С декларацията Стоян Христов дава единодушието си на певицата Мариана Попова да употребява клипа както откри за добре.

Тодор Анастасов обаче съобщи, че не е прехвърлял авторските си права никому и декларацията не дава отговор на истината. В контракта му с филмовата къща има експлицитна точка, която прецизира, че потреблението на фрагменти от кино лентата за други цели се урежда с обособен контракт. Той продължава да е безапелационен, че ще търси правата си в съда.

"Стояне, не те ли е позор? Плачков, гнус ме е от теб!, написа режисьорът в профила си във Facebook.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР