По повод Седмицата на гората дирекция „Национален парк Рила“ представя

...
По повод Седмицата на гората дирекция „Национален парк Рила“ представя
Коментари Харесай

Национален парк „Рила“ представя своите обитатели

По мотив Седмицата на гората дирекция „ Национален парк Рила “ показва неповторимата предпазена територия в обществените мрежи. Презентацията „ Кой живее в горите на Национален парк Рила “ се излъчва от Посетителски-информационен център – Благоевград и може да се гледа във Фейсбук- https://www.facebook.com/NationalParkRila/videos/206395830651896

Екипът на парковата дирекция ще показва и други природозащитни начинания и тематики, свързани с естествените благосъстояния на предпазената територия.

Национален парк “Рила” с повърхност от 81 046,0 ха е най-големия от трите национални парка в България. Обхваща безлесната зона по билото на планината и лежащия под нея пояс от иглолистни и широколистни гори, съставляващи към една трета от целия масив на Рила планина.

В предпазената територия са ситуирани 4 резервата. Те заемат 20% от територията на парка. Сред тях е “Парангалица”, който е вторият резерват в България, разгласен през 1933 година, опазващ едни от най-представителните смърчови гори в Европа със междинна възраст над 240 години и височина на обособени дърветата над 55 метра..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР