По повод разпространена информация в публичното пространство за замърсяване на

...
По повод разпространена информация в публичното пространство за замърсяване на
Коментари Харесай

Листа на морски треви са т. нар. замърсители на плажове по морето

По мотив публикувана информация в общественото пространство за замърсяване на плажове по Черноморието, Министерството на туризма прави следното уточнение- съгласно отчет на Българска академия на науките това са листа на морски треви. Проверката на академията е осъществена по сигнал на министерството за уточняване на произхода на замърсяването, оповестиха от министерството.
Специалисти от академията са взели проби от материя и са създали подробни проучвания на структурата и състава им. Извършено е наблюдаване под микроскоп, както и разбор на клетъчното наличие. В отчета от Българска академия на науките изрично е записано, че това са останки от морски треви. Според оценките на експертите е допустимо остатъците да са престояли прекомерно дълго във водата, което е довело до цялостното им разложение и по-късно да са изхвърлени на брега. От документа излиза наяве още, че сходни феномени са постоянно срещани по Южното Черноморие.
 Вижте новите рекламни клипове на България (ВИДЕО) Вижте новите рекламни клипове на България (ВИДЕО)
Министерството на туризма стартира излъчването на първите три рекламни клипа, направени взаимно с представители на Асоциацията на екск...
Министерството на туризма продължава да управлява прецизно както активността на концесионерите и наемателите на морските плажове, по този начин и поддържането на чистотата на линиите, за гарантиране на спокойната и безвредна отмора на туристите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР