По повод разпространена информация в публичното пространство за замърсяване на

...
По повод разпространена информация в публичното пространство за замърсяване на
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Няма замърсяване на плажове по Черноморието, това са листа на морски треви

По мотив публикувана информация в общественото пространство за замърсяване на плажове по Черноморието, Министерството на туризма прави следното конкретизиране - съгласно отчет на Българска академия на науките това са листа на морски треви. Проверката на академията е осъществена по сигнал на министерството за уточняване на произхода на замърсяването.

Специалисти от академията са взели проби от материя и са създали подробни проучвания на структурата и състава им. Извършено е наблюдаване под микроскоп, както и разбор на клетъчното наличие. В отчетът от Българска академия на науките изрично е записано, че това са останки от морски треви. Според оценките на експертите е допустимо остатъците да са престояли прекомерно дълго във водата, което е довело до цялостното им разложение и по-късно да са изхвърлени на брега. От документа излиза наяве още, че сходни феномени са постоянно срещани по Южното Черноморие.

Министерството на туризма продължава да управлява прецизно както активността на концесионерите и наемателите на морските плажове, по този начин и поддържането на чистотата на линиите, за гарантиране на спокойната и безвредна отмора на туристите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР