По повод публикуваната невярна и манипулативна информация от Димитър Делчев

...
По повод публикуваната невярна и манипулативна информация от Димитър Делчев
Коментари Харесай

ГЕРБ – София с позиция за неверни твърдения срещу Йорданка Фандъкова

По мотив оповестената погрешна и манипулативна информация от Димитър Делчев за пропагандната акция на Политическа партия ГЕРБ в София подсещаме, че потреблението на билбордове в предизборната акция е разрешен и легален метод за информиране на жителите. Предизборният щаб на Политическа партия ГЕРБ е заел 24 страни на билбордове с рекламна визия на претендента за кмет на София госпожа Йорданка Фандъкова от общо 1200 страни на рекламни детайли в София, оповестяват от пресцентъра на партията.

Те са наети със подписани контракти и информацията е съответно отразена в регистъра на Сметната палата. Разпространяваната от Димитър Делчев и ДБГ информация за 140 билбордове е неистина.

По отношение на винилите и транспарантите - всичките те са сложени на частни здания и терени или по самодейност на притежателите им, или с тяхното категорично единодушие. Поощряваме желанието на ДБГ, които поддържат кандидатурата на госпожа Мая Манолова за кмет на София, за бистрота на информацията, която касае пропагандните материали и тяхното финансиране.

Обръщаме внимание на предизборния щаб на госпожа Манолова, че е нужно да съблюдават законовите разпореждания и да изпишат върху материалите си наложителния текст: „ Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

До момента това законово условие не е спазено. Напомняме, че при оповестяването на своята кандидатура госпожа Манолова пое ангажимент всяка седмица от акцията да разгласява на своя уебсайт информация за средствата, които набира за финансиране на акцията си. До момента това предизборно заричане не се съблюдава и остава неразбираемо кой и по какъв метод финансира акцията на госпожа Манолова.

Използването на билбордове и други рекламни средства е законният метод за пропаганда и осведоменост на жителите. Това, че госпожа Мая Манолова излъга в народен ефир, че няма билбордове, е въпрос на нрав и персонален жанр. По-важният въпрос, който остава без отговор, е кой и по какъв метод финансира предизборната акция на претендента Мая Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР