По повод призива на президента Румен Радев за “своевременна реакция

...
По повод призива на президента Румен Радев за “своевременна реакция
Коментари Харесай

МВнР след призива на Радев: Винаги реагираме на сигналите за дискриминация на наши сънародници

По мотив апела на президента Румен Радев за “своевременна реакция от виновните институции в България и РСМ на сигналите за дискриминация на наши сънародници ”, Министерството на външните работи би желало да напомни, че постоянно е реагирало на сходни сигнали на всички дипломатически равнища и постоянно е съобщавало обществено за тези свои дейности.
Това се показва в публична позиция до медиите от пресцентъра на Министерството на външните работи във връзка мнението на президента Румен Радев, който по-рано прикани за своевременна реакция от виновните институции в България и РСМ на сигналите за дискриминация на наши сънародници в югозападната ни съседка.

„ Изразяваме задоволство, че президентът споделя нашата позиция, че Република Северна Македония би трябвало да почита правото на самоопределяне на всички свои жители, в това число тези с българско съзнание “, пишат още от ведомството.

Позицията на българския държавен глава бе стимулирана от получено в президентската институция писмо от етнически българи от Република Северна Македония, в което те показват угриженост от тяхното продължаващо дискриминиране в югозападната ни съседка.

Президентът смята, че правата на индивида и отбраната от дискриминация са в основата на демокрацията. Те са и фундаментална част от Копенхагенските критерии за участие в Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР