По повод преговорите в САЩ за купуване на нови изтребители

...
По повод преговорите в САЩ за купуване на нови изтребители
Коментари Харесай

Каракачанов: Предложените цени за Ф-16 от САЩ не ни задоволяват

По мотив договарянията в Съединени американски щати за пазаруване на нови изтребители Ф-16 военният министър Красимир Каракачанов осведоми, че те още не са завършили, макар, че част от екипа към този момент се завърна в България.
" Представителите на Военновъздушни сили останаха във Вашингтон да продължат диалозите. Част от предложенията в ценово отношение не са приемливи, по тази причина договарянията не престават. Трябва да се съобразим с цената, с пакета услуги и периодите за заплащане. Всичко е въпрос на пазарлък, на договаряния. Ако цената не ни удовлетворява, ще кажем не. Няма да приемем всяка цена, която би ни била препоръчана. Не е правилно да посочвам съответни параметри. Ако тук не се получи нещо, може да желаяме от Народно събрание позволение да стартираме диалози с другите страни - Швеция или Италия ", сподели още той пред БНР.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов е научил от медиите за оставката на земеделския министър Румен Порожанов, защото никой от кабинета не е коментирал тематиката.

" Този въпрос го взема решение министър-председателят. Вероятно господин Порожанов е решил, че би трябвало да подаде оставка. В последна сметка той е от друга квота в кабинета ".
Красимир Каракачанов не е склонен, че държавните институции не вършат нищо, с цел да разкриват злоупотребите. " Просто медиите са по-активни, а преди избори някои от тях стават изключително дейни ".

По мотив възможни наказания от Европейска комисия за къщите за посетители министър Каракачанов акцентира, че за жалост в сходни обстановки постоянно обществото заплаща сметката.

" Дори и в поредност нелепи политическип решения, взети в разнообразни сфери. Още от договарянията. Всички тези сметки ги заплаща обществото. Всеки облечен с власт, който не взема решение проблеми, по-късно заплаща обществото ".

Красимир Каракачанов не се ангажира с мнение дали могат да се чакат нови оставки на членове на кабинета.

Той разяснява и изказвнето на турския дипломат: Дипломатическа процедура е да се привика за пояснения непознат посланик, когато наруши Женевската спогодба за дипломатическата работа, акцентира Красимир Каракачанов. Така е и в тази ситуация с турския дипломат Хасан Улусой, който предложи държавното управление да подтиква проучването на турски език в учебно заведение, с цел да има повече турски вложения.

" Както България не се бърка във вътрешните работи на Турция, по този начин е недопустимо непознат дипломат да се произнася по сходни въпроси ".

Стратегията за интеграция на ромите ще влезе в Министерски съвет след изборите, с цел да не се употребява в акцията, се разбра още от думите на министър Каракачанов. Според него доста помощи влизат в циганските фамилии и тези хора са се научили, че могат единствено да получават без да дават.

" 30 години финансираме маргиналната раждаемост в гетата, а не грамотната. Това е сгрешен модел на интеграция на ромите в обществото. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР