По повод празника за 24-ти май, Българската национална телевизия и

...
По повод празника за 24-ти май, Българската национална телевизия и
Коментари Харесай

БНТ и БНР със специален поздрав за 24 май

По мотив празника за 24-ти май, Българската национална телевизия и Българското национално радио насочат общ привет с нова, истинска телевизионна версия на химна „ Върви народе възродени ". В режим на изключителна конюнктура, дребните хористи от Детския радиохор показват емблематичната за празника ария от своите домове, а в ролята на оператори на видеата са родителите на децата. Телевизионната премиера на клипа е планувана за 23 май (събота), тъкмо преди обедната емисия в 12:00 часа на „ По света и нас " по БНТ1.

„ Това е нашият метод да отбележим празника на буквите, които пазят нашата нематериалност. Поздравяваме всички деца с празника на българската просвета и им пожелаваме да гледат напред в бъдещето и да следват фантазиите си ", са част от пожеланията на Венеция Караманова - диригент на Детския хор на БНР.

„ Идеята за клипа породи напълно непринудено. Бяхме водени от общата задача на двете публични медии да показват и поддържат българската просвета, като една значима и неотделима част от непреходните общоевропейски полезности. Училищата сега са затворени, това е прелестна опция за децата да са дружно ", споделя Кристина Матеева, изпълнителен продуцент от Българска национална телевизия.

Клипът е основан рекордно бързо, единствено за една седмица, в него вземат участие 47 хористи. Включени са и облиците на светите братя Кирил и Методий, Паисий Хилендарски и други емблематични персони на българската нематериалност, както и изображения на българската писменост, която е в центъра на празника. Режисьор е Станислав Терзиев.

Новата телевизионна версия можете да гледате и на интернет страниците на Българска национална телевизия и на БНР, както и в обществените мрежи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР