По повод постигнатите редица сериозни успехи от клуба по кану-каяк

...
По повод постигнатите редица сериозни успехи от клуба по кану-каяк
Коментари Харесай

Кметът на Видин награди състезатели и треньори от клуба по кану-каяк

По мотив постигнатите редица съществени триумфи от клуба по кану-каяк в разнообразни шампионати, кметът Огнян Ценков връчи премиите на специфична среща в общината.
„ Искам да изразя своето удивление и горделивост, както персонално, по този начин и от страна на нашите съграждани. Много се зарадвах за извоюваните златни медали от Държавното самостоятелно състезание в Пловдив и на останалите завоювани победи. Искам да поздравя всички за положените старания и посредством тази среща да ви дам за образец на вашите връстници – по какъв начин с твърдоглав труд, под управлението на вашите треньори и по отношение на изискванията, които община Видин обезпечи за тренировки в Гребната база, се образува воля за победа, състезателен дух и се реализират високи резултати “ – сподели Ценков. На срещата участваха ръководителят на Управителния съвет на Семеен кодекс „ Ванто “ Юрий Йорданов и треньорите Стефан Илиев, Цветан Иванов и Радослав Каменов.
Огнян Ценков връчи почетни плакети на Йоана Георгиева, спечелила общо шест златни медала на Държавния самостоятелен шампионат в Пловдив 2018 година и на Ванеса Димитрова – притежател на три златни медала от шампионата, както и по отношение на други реализирани резултати. Грамоти получиха: Веселин Вълчев, класирал се на 7-мо място в Световното състезание по кану-каяк в Португалия 2018 година, в дисциплината „ Четириместен каяк 1000 м - мъже “; Виктор Иванов – за извоюван сребърен орден от Държавния самостоятелен шампионат по гребане в град Пловдив, Николай Николов - за извоюван бронзов орден от шампионата, в дисциплината „ Едноместен каяк 200 м - юноши младша възраст “ и треньорите: Цветан Иванов – за особени заслуги в подготовката на състезателките Йоана Георгиева и Ванеса Димитрова и принос в завоюването на влиятелни оценки за Клуба; Радослав Каменов – за висок принос в селектирането на перспективни млади гребци.
Председателят на Клуба Юрий Йорданов съобщи: „ Благодарен съм на децата, на нашите най-изявени състезатели, които реализираха доста. От дълги години Видин не е имал представител на край на международно състезание по кану-каяк, а още повече - завоювано седмо място. Нашият клуб се гордее същински с тези триумфи. Благодарен съм на треньорите, на Община Видин и особено на кмета Огнян Ценков, който даде такива благоприятни условия за нашия спорт, каквито от десетилетия не е имало “.
Огнян Ценков напомни, че откакто Община Видин напълно придобива собствеността върху Гребната база и реализира ремонт, изискванията за подготовка на децата се усъвършенстват доста и резултатите не закъсняват. Видинският кмет заяви, че ще направи идващото си персонално подаяние през месец октомври в интерес на Семеен кодекс „ Ванто “, с цел да бъде закупена екипировка за състезателите. Той прикани всички, които имат финансова опция, също да се отзоват, с цел да поддържат Клуба по кану-каяк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР