По повод получени от медии запитвания за извършен внос на

...
По повод получени от медии запитвания за извършен внос на
Коментари Харесай

Министър Димитров разпореди спиране на проверки по фалшиви сигнали

По мотив получени от медии запитвания за осъществен импорт на боклуци от Италия през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ през предишния четвъртък и петък и разтоварването им за изгаряне в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Министерство на околната среда и водите (МОСВ) декларира, че в Националния координационен център, основан към Министерство на околната среда и водите точно за да се наблюдават тези типове боклуци, сходна информация не е подавана нито от Агенция „ Митници “, нито от съответната Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ). Нещо повече, за усилване на контрола, предишния петък персонално министърът на околната среди а водите Емил Димитров и шефовете на дирекции „ Управление на водите “, „ Управление на отпадъците “ и „ Опазване на чистотата на въздуха “ бяха на посещаване в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, при което ревизираха и площадката за предпазване на боклуци. Беше установено, че предприятието сега не получава нито боклуци, нито въглища, защото е в планов ремонт и нито една от мощностите му не работи.

През последните две седмици зачестиха случаите на разпространение на подправени вести, целящи основаването на погрешна информация. Такъв беше и казусът с публикуваната „ вест “ за изпускане на бент. Ивайловград за да се попречва бежанска вълна. Смятаме, че сходен жанр подправени сигнали и вести, които се популяризират в общественото пространство в изискванията на изключително състояние, целят всяване на суматоха и спомагателни терзания измежду жителите на Република България.

В тази връзка, по предписание на министър Емил Димитров, до момента в който трае оповестеното изключително състояние, чиновниците на Министерство на околната среда и водите и неговите районни структури няма да бъдат ангажирани с извънпланови, незабавни инспекции по явно подправени и манипулативни сигнали, с което се слага излишно в риск здравето и живота на чиновниците. Трябва да се има поради, че в тези инспекции вземат участие и други институции, което пречи на главната им работа по време на изключителна обстановка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР