По повод първия учебен ден институциите се обединиха и седнаха

...
По повод първия учебен ден институциите се обединиха и седнаха
Коментари Харесай

Вижте какви мерки взима държавата в борбата срещу агресията сред децата

По мотив първия образователен ден институциите се сплотиха и седнаха на една маса, с цел да дискутират проблемите с експанзията измежду подрастващите, съобщи кореспондент на Novini.bg.

В кръглата маса присъединяване взеха министър Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари... към профила, кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, ръководителят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

Министър Кралев акцентира, че спортът е считан за едно от най-важните средства за битка против нездравословните феномени при децата. "Спортът възпитава и построява характера на едно дете, учи на екипност, учи те да губиш и печелиш. Тренирайки със съотборниците си се учиш на взаимно почитание и взаимопомощ. Времето прекарано в тренировки понижава времето, през което децата са оставени без контрол или прекарват пред тв приемника и интернет. Министерството на младежта и спорта насочва напъните си в няколко направления, с цел да обезпечи на децата положителни условия за спортуване. Това включва възстановяване на инфраструктурата, финансиране на стратегии за предварителна защита на експанзията, финасиране и на голям брой детски стратегии, посредством които децата се допират за първи път до разнообразни типове спорт. Ще бъдат обезпечени 130 млн. лв. през идващите години, с цел да бъдат усъвършенствани изискванията за спорт в учебно заведение, да бъдат построени и отремонтирани физкултурни салони ", разкри Кралев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разясни, че децата би трябвало от най-ранна възраст да бъдат възпитавани в състезателен дух. "На общините и страната е отговорността да обезпечи нужната база. Разчитаме на поддръжката на спортистите ни, които би трябвало да се срещат с децата и да дават персонален образец ", добави тя.

Славчо Атанасов съобщи, че експанзията измежду децата е проблем от десетилетия. "Близо три генерации са изпуснати. Надявам се, че страната ще направи всичко допустимо, с цел да бъде решен този проблем ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР