По повод първата годишнина от създаването на Европейската прокуратура европейският

...
По повод първата годишнина от създаването на Европейската прокуратура европейският
Коментари Харесай

Гешев ще участва в първата годишна конференция на Европейската прокуратура

По мотив първата годишнина от основаването на Европейската прокуратура европейският основен прокурор Лаура Кьовеши взаимно с Люксембургския университет провежда конференция „ Европейската прокуратура в деяние: през превъзмогване на компликациите и допринасяне на добавена стойност “.

Тя се организира в интервала 30 май – 1 юни 2022 година в Херцогство Люксембург. От страна на Прокуратурата на Република България във всички сесии на конференцията взе участие заместител основният прокурор Десислава Пиронева.

Събитието има за цел да послужи като платформа за продан на опит сред практикуващи адвокати, участващи в процедурите на Европейската прокуратура, и поощряване на по-нататъшното съдействие с нея.

Европейската прокуратура стартира своята работа на 1 юни 2022 година За едногодишния интервал структурата става основен сътрудник, чието действие има своя неоспорим принос в правната процедура и взаимоотношението сред националните и интернационалните органи, магистрати, юридически общности, както в границите на Европейски Съюз, по този начин и с трети страни.

Конференцията в Люксембург показва първичния опит и преглежда актуалните провокации и вероятности пред работата на Европейската прокуратура една година след нейното основаване.

В първите два дни от форума модератори на полемиките са водещи представители на научните среди и адвокати от целия свят. Темите са отдадени на използването на разнообразни ограничения за усъвършенстване работата по отбрана финансовите ползи на Европейски Съюз и въвеждане на начини за превъзмогване съществуващите законодателни разлики сред европейските страни членки и Европейската прокуратура. Специално внимание ще бъде обърнато и на интернационалното съдействие с оглед постигането на по-високи резултати в наказателното гонене по каузи от компетентността на Европейската прокуратура.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще участва в формалната сесия на конференцията, водена от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, на 1 юни 2022 година.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР