По повод отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване

...
По повод отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна още чатове и документи по разследването срещу Бобоков и Узунов


По мотив отправените голям брой журналистически въпроси и с оглед определяне на обективната истина по досъдебното произвеждане за незаконно съдружие за търговия с въздействие, Специализирана прокуратура осведоми обществеността за следното:

Анализът на информацията от направената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, употребени от П.Б., откри, че дейната връзка на същия с П.У., секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, по хода на адм. дело №11413/2018, започва директно след неговото формиране във Върховния административен съд. Видно от разменена писмена преписка посредством мобилно приложение на 27.09.2018 година „ Prezident-Pl. Uzunov ” написа до П.Б.: „ Чакам номерчето. “ Отговорът на П.Б. до „ Prezident-Pl. Uzunov ” съдържа фотография, която дава информация за формираното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по митинг против предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото съвещание на Върховен административен съд по съответното административно дело е планувано за 27.11.2018 година

Видно от публикуваната от Специализирана прокуратура в края на предходната седмица информация, на 27.12.2018 година „ Prezident-Pl. Uzunov ” уведомява П.Б. за правосъдното решение, преди същото още да е подписано от членовете на правосъдния състав. Самото решение става обществено шест дни по-късно – на 02.01.2019 година

Анализът на разменените известия сред П.Б. и П.У. сочи, че двамата са обсъждали предмета на адм. дело №11413/2018 в продължение на шест месеца.

Експертизата на мобилните устройства, употребени от П.Б., открива, че с „ Prezident-Pl. Uzunov ” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за правосъдни каузи и решения по тях.

Във връзка с отправени от П.У. в телевизионно изявление изказвания, че връзките му с П.Б. са имали само настоятелен темперамент и се свеждали до изследване на представителите на бизнеса, част от публични делегации, мобилната връзка, реализирана сред двамата, сочи за извършени голям брой персонални срещи.

Публикуваните данни можете да видите ТУК , ТУК и ТУК .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР