По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на

...
По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на
Коментари Харесай

Георги Марков представи в парламента книгата си Феноменът Виктор Орбан

По мотив навършването на 30 години от формалното отваряне на границата на Унгария с Австрия националният представител Георги Марков показа в Народното събрание книгата си "Феноменът Виктор Орбан ". Книгата обгръща политическата активност на Орбан от 16 юни 1989 година до 20 август 2019 година

Тя се отнася за един настоящ министър-председател на страна-член на Европейски Съюз и другарска страна, изясни при представянето създателят.

По думите му, българският парламент е може би единственият в Европа, който отбелязва трийсетгодишнината, която се навърши през вчерашния ден, от рухването на първата тухла от Берлинската стена. Това беше 11 септември, когато Унгария необятно отвори границата си, хиляди източногерманци с трабанти, с деца, с писъци и наслада минаха желязната завеса, където ги чакаха техните родственици от Западна Германия, напомни историческите обстоятелства Марков.

Той изясни, че е дал заглавие на книгата "Феноменът Виктор Орбан ", тъй като съгласно него е феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическото придвижване 1988-1989 година и 30 години по-късно да си непрестанно избиран за депутат и четири пъти за министър председател, като през 1998-2002 година е станал най-младият министър председател на Унгария.

Марков направи преглед на обществената и икономическа политика, провеждана от Виктор Орбан, както и на позицията му във връзка с мигрантите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР