По повод наближаващия Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

...
По повод наближаващия Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител
Коментари Харесай

Три дни за доброволно кръводаряване в мобилен кабинет в Пловдив

По мотив наближаващия Световен ден на доброволния и безплатен кръводарител – 14-ти юни, кметът на община Пловдив Здравко Димитров инициира кръводарителска акция за жителите . Всяка капка дарена кръв може да избави човешки живот. Дарената кръв е незаменимо лечебно средство, а безвъзмездното кръводаряване е един от най-хуманните жестове. Всеки, който желае да се включи в акцията, може да го направи на 14-ти, 15-ти и 16-ти юни от 08:30 ч. до 13:00 ч. в мобилен кабинет за, разположен на улица „ Емил Де Лавеле ” .
Вследствие на изключителното състояние и пандемията от Коронавирус - 19, броят на безвъзмездните кръводарители в страната фрапантно е намалял. Районният център за трансфузионна хематология също насочи зов към жителите да подмогнат лечебния развой на нуждаещите се пациенти. Те припомнят, че кръводаряването е потребно, а операциите са безболезнени и не крият риск за здравето на донора. Взетата кръв се възвръща от организма за три – четири седмици, без да са нужни спомагателни ограничения и старания от кръводарителя.
 Месец на безвъзмездното кръводаряване в Стара Загора Месец на безвъзмездното кръводаряване в Стара Загора
„ Сподели силата си, подари кръв “ е мотото, под което ще протече проведеният от Община Стара Загора месец на безвъзмездното...
До този миг няма основан публичен, първокласен аналог или сурогат на кръвта. Дарената кръв няма цена, по този начин както другарството, любовта и човешкият живот!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР