По повод наближаващия 14 февруари - Деня на влюбените, Plovdiv24.bg

По повод наближаващия 14 февруари - Деня на влюбените, Plovdiv24.bg ...

Plovdiv24.bg представя талантите на Пловдив: Деси - влюбена в поезията.

По повод наближаващия 14 февруари - Деня на влюбените, Plovdiv24.bg представя 17-годишната Десислава Димитрова от творчески клуб "Приятели на словото". Девойката учи в Професионална гимназия по битова техника и е влюбена, влюбена в писането.

"Бях на около 11 години, когато тогавашната ми класна ръководителка реши да направи клуб по творческо писане "Приятели на словото". Не помня всичко, но помня, че съчинявахме детски приказки", споделя момичето. "Аз бях принудена да се запиша, изобщо не ме попитаха дали искам да прекарвам още няколко часа в училище, па макар и напразно - така си мислех тогава. Съчинявахме приказки. Измислях истории по детски, но и пишех нещо, да се радва госпожата… Не усетих преминах на стихотворения. Да, пак по детски, нещо кратко, малко рими, а може би и смисъл да имаше."

Последвала вълната на любовни стихотворения. В началото не ми се получаваше особено, признава момичето. "Но поне ми олекваше, когато изливах чувствата си на листа." И така година след година, без някой да знае за стиховете й и изписаните с тях тетрадки.

"Беше ме страх да покажа нещо мое. Чувствах и все още донякъде го чувствам, че все едно ме виждат отвътре или някак гола. Страх ме е от критика, твърде лични са нещата, твърде посветени. Но се престраших и много хора ги харесаха. Това укрепи вярата в мен и моето творчество. Не съм сама в рода си с любов към  поезията. Прадядо ми също е творец и наскоро издаде книга, може би от него ми е наследена тази страст." 

И все пак, споделя девойката, творбите й нямат точен жанр. "Или поне аз не съм наясно за такъв. Пиша за любовта, за агресията, за живота, за смъртта, за приятелството и какво ли още не." Но най-важното е, че пише от сърце. И не случайно сама описва връзката си с белия листа с думите:

"Листа е тялото ми.

Химикала са вените ми.

Мастилото кръвта ми.

Поезията е моето сърце."

Насладете се на още от поезията на младия пловдивски талант!

В училище

Всеки в своя ъгъл

Всеки със своя проблем

Всеки в свои мисли

Със своя човек.Училище


На всичко ли ни учат там?

Биология, математика...

А никой не ни учи на доброта

Да разберем себе си и да се опознаем

Учим по задължение, но не знаем,

че...

Най-важните уроци са след училище

Най-важният урок е животът

И как ще се справиш с него сам

Любов

Не бих описала с думи

Не бих описала в стих

Всичко е чувства

Нищо повече не може да е.

Източник: plovdiv24.bg