По повод на предложението на шестимата членове на ВСС Гешев

...
По повод на предложението на шестимата членове на ВСС Гешев
Коментари Харесай

Георги Кузманов от ВСС: Гешев ме пита кой политик стои зад исканото му отстраняване

По мотив на предлагането на шестимата членове на Висш съдебен съвет Гешев да бъде отхвърлен, Кузманов съобщи още, че всеки има право да изиска събиране на доказателства. 

Относно изнесените данни след гърмежа наоколо до кортежа на Гешев, Кузманов сподели, че съгласно него е било обидно непокътнатото безмълвие дали в колата с основния прокурор е било и фамилията му. Кузманов счита, че точно тъй като се е считало, че фамилията на Гешев е било в колата, магистрати са излезели на митинг пред правосъдните здания.

По думите на члена на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет не знаят кой е израелският специалист, заведен на мястото на случая. 

Попитан за обстановката в прокуратурата сега, Кузманов добави, че за достойнството на пагона, на мястото на Гешев, би подал оставка, с цел да се спре с неистовото говорене. 

По-рано през днешния ден прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изпрати на етичната и дисциплинарната комисии към колегията сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов против обвинител номер едно, в който се твърди, че Гешев е записал негламентирано Йордан Стоев, член на Прокурорската гилдия (който също е измежду подписалите настояването за премахване на основния прокурор). 

По думите му няма няма спънки по сигнала на заместител основния прокурор да бъдат събирани доказателства по разнообразни способни. Това не изключвало опцията всички, разказани в сигнала на Сарафов, да бъдат викани и разпитвани.

" Ще се стараем да свършим всичко в оптимално къси периоди, тъй като този случай е безпределно противен за всички нас ", уточни Кузманов и означи, че не схваща за какво би трябвало да си прави отказ по случая, какъвто му бе пожелан от Иван Гешев. 

Георги Кузманов сподели още, че ще бъдат прегледани и данните от Сарафов против заместника му Ясен Тодоров, както и тези на Гешев против Сарафов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР