По повод на изнесена от бившия директор на Кинтекс Александър

...
По повод на изнесена от бившия директор на Кинтекс Александър
Коментари Харесай

ВМЗ даде на прокурор договор, сключен, когато Никола Стоянов бил шеф на Съвета на директорите

По мотив на изнесена от някогашния шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов информация, че управлението на ВМЗ-Сопот е основало предпоставки за несъблюдение на контракт с " Кинтекс " " за сметка на приоритизирането на частни компании и по този метод не е защитило държавния интерес ", от управлението на " ВМЗ " декларират в своя позиция, че договорът с държавната компания " Кинтекс " е нарушен за сметка на частни компании, когато ръководител на борда на ВМЗ е бил актуалният длъжностен министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов .
 Смениха управлението на ДКК
Смениха управлението на ДКК

За изпълнителен шеф е определен Венцислав Димитров

От ВМЗ показват, че в интервала от 24 април 2022 година до 3 юни 2022 г.  заводът е дал на частна компания 20 000 произведения , предопределени по договор за държавната компания " Кинтекс ", което е основало действителни предпоставки за несъблюдение на контракта с " Кинтекс " и опасност от изплащането на големи неустойки.
 Никола Стоянов: Царят е гол
Никола Стоянов: Царят е гол

Промените в държавните предприятия са въз основата на разпоредбите и качествата на хората, увери той

" Държавният интерес не е предпазен от тогавашното управление . " ВМЗ " ЕАД в същия този интервал - от 24 април 2022 година до 03 юни 2022 година, се управлява от Никола Стоянов - тогава ръководител на Съвета на шефовете и през днешния ден - длъжностен министър на стопанската система и промишлеността, се споделя още в позицията.

От в този момент настоящото управление на ВМЗ-Сопот декларират, че с назначаването на нов ръб и Иван Иванов за изпълнителен шеф на оръжейното дружество от министъра на стопанската система и промишлеността в кабинета " Петков " Корнелия Нинова - от средата на юни 2022 година, почнала дейна работа по осъществяването на контракта с " Кинтекс ".

От ВМЗ акцентират също, че изнасянето по този метод на информация, обвързвана с военното произвеждане, вреди на бизнеса, като твърдят, че към този миг няма условия за несъблюдение на контракта на завода с " Кинтекс " .

 Директорът на ВМЗ-Сопот: Няма банкрут, а
Директорът на ВМЗ-Сопот: Няма банкрут, а " политическа поръчка "

Иванов заплаши служебният министър на стопанската система да го съди за клюка

" Нещо повече - изпълнителният шеф Иван Иванов кани във ВМЗ двамата изпълнителни шефове на " Кинтекс " Александър Павлов и Валери Гроздев на място да видят създадените произведения и това, че по контракта се работи. Направени са нужните планове за производството и доставката, и към днешна дата са взети всички ограничения договорът да бъде изпълнен своевременн о, макар, че остарялото управление с ръководител на Съвета на шефовете - служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, е основало предпоставки за несъблюдение на контракта ", се показва в позицията.
 Никола Стоянов е разпоредил инспекция в
Никола Стоянов е разпоредил инспекция в " Кинтекс "

Служебното държавно управление обмисля нова формула за помощ на бизнеса в изискванията на инфлация

По-късно от управлението на ВМЗ оповестиха, че са внесли в Прокуратурата сигнал за контракт, който съгласно тях всеки месец ощетява завода. Договорът е за транспорт на служащи на ВМЗ и е подписан по времето, когато служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е бил ръководител на Съвета на шефовете на " ВМЗ " ЕАД.

" Тъй като сигналът към този момент е импортиран в Прокуратурата, нямаме право да посочваме конкретика ", обявиха от управлението на ВМЗ.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР